Tytti

Näyttelyt: FI MVA EE MVA EEVV-09

Rotu: isovillakoira

Väri: aprikoosi

Sukupuoli: narttu

Syntynyt: 5.4.1999

Nimi: Old House Norja eli ”Tytti”

Agilityluokka: Maxi2

Luonnetesti: tulos 129

Erityisiä saavutuksia: Voitot maxiluokassa, kerhomestaruuksia jne.

Tytti on toinen koirani. Tällä kertaa roduksi tulikin vähän isompi ja muun värinen kuin ensimmäinen koira :) Kaksi koiraa tuntuu oikein hyvältä ratkaisulta. Niistä on koko aika seuraa toisilleen, leikkikaveri löytyy läheltä jne. Tytin luonne on myös aivan erilainen kuin Gialla, joten koulutuskin on taas erilaista. Tytti on lähinnä pehmeä ja lempeä, aika vastakohta kuin Gia.

Myös Tytin kanssa aloitimme agilityn heti kun oli mahdollista eli noin vuoden iässä. Tytti oppi nopeasti kaikki esteet paitsi renkaan joka tuotti vaikeuksia ja hidasti kisoihin osallistumista. Lopulta sekin opittiin kun harjoittelimme ensin hulahulavanteella ja siitä siirryttiin itse renkaalle.

Tähän ikään mennessä ollaan jo lukuisat kisat ympäri Suomea ehditty kokea ja vielä on monet kisat jäljellä. Myös Tytin kanssa aloitimme treenaamisen Hyvinkäällä, siitä siirryttiin Riihimäelle ja nyt olemme Espoon kerhossa.

Jäljestys on Tytistä aivan huippu laji. Tuntuu välillä, että se on siitä vielä mukavampaa kuin Agility. Tämän lajin Tytti oppi aivan älyttömän nopeasti. Ensin meitä ehkä vähän vierastettiin koska muut treenaavat koirat oli lähinnä palveluskoiria, mutta kun Tytin taidot huomattiin niin saimme ilman ihmettelyitä olla joukossa. Nykyään harrastamme tätä vain itsetoimisesti, mutta toki se on vieläkin yhtä mukavaa.

Tokoa ollaan toki myös treenattu ja treenataan edelleen. Tässä lajissa ei ole tarkoitus kilpailla, vaikka se joskus mielessä kävikin. Tätäkin siis tehdään silloin tällöin mielenvirkistykseksi. Tokoliikkeet Tytti tuntuu oppivan todella nopeasti ja kisoissakin olisimme voineet pärjätä jos kiinnostus olisi sinne asti riittänyt.

Tyttikin on läpäissyt kaverikoirakoulutuksen ja Hyvinkäällä kävimme vierailuilla, mutta se jouduttiin lopettamaan ajanpuutteen takia.

Kuvat ja teksti: © Copyright Anne Aarnio

Takaisin