Sinirapu

(Procambarus Alleni)
Kotiseutu: Florida, Pohjois-Amerikka
Lämpötila: 15-26ºC
pH: 6,5-8
Kovuus: 10-25ºdH
Pituus: 15 - 20 cm
Lisääntyminen: Melko helppo
Sukupuolierot: Lisätietoa tekstissä
Akvaarion koko: väh. 150 l
Elintavat: Yksittäin tai pariskuntana

Sinirapu on hyvin kaunis rapu. Ei ole minun altaassani kiusannut kaloja tai silpunnut kasveja eikä yleensä sellaista teekään. Voi kumminkin koittaa saalistaa pieniä tai hitaita kaloja. Ravuille tulee tarjota paljon piilopaikkoja kasveilla ja erilaisilla luolilla. Altaassa on hyvä olla kansilasit sillä ravut ovat taitavia kiipeilijöitä. Hyvä suodatus ja säännölliset vedenvaihdot ovat tärkeitä. Elää hyvällä hoidolla jopa viisi vuotta.

Syö hyvin monipuolisesti. Erilaiset pohjatabletit ja pakastetut ruoat ovat kelvanneet hyvin. Ruoan tulee sisältää lihaa että kasviksia.

Ravut tuntuvat tarvitsevan paljon tilaa koska näyttäisivät valtaavan omat reviirit. Tarvitsevat siis kookkaan altaan jos niitä haluaa pitää useampaa kappaletta.

Lisääntyminen on helppoa. Lisääntymiskykyisiä noin 3-6 kuukautisina. Naaras kantaa munia kunnes poikaset kuoriutuvat eli noin 20-30 päivää. Munia voi olla viidestäkymmenestä useaan sataan. Poikasille on hyvä tarjota ruoaksi esim. hienonnettua hiutaleruokaa. Liian pienessä poikasaltaassa saattaa esiintyä kannibalismia.

Rapujen sukupuolierot näet täältä ja täältä.

Kuvat ja teksti: © Copyright Anne Aarnio

Takaisin