Kardinaalikala

(Tanichthys albonubes) (White Cloud Mountain Minnow)
Kotiseutu: Hong Kong
Lämpötila: 18-22ºC
pH: ei suurempaa merkitystä
Kovuus: ei suurempaa merkitystä
Pituus: 4cm
Lisääntyminen: hyvin helppoa
Sukupuolierot: Koiras hoikempi ja naaras pulleampi
Akvaarion koko: väh. 40 l
Elintavat: Parvikala, väh 6 yksilöä.

Kardinaalikala on varmasti yksi helppohoitoisimpia akvaariokaloja, nimittäin se pärjää hyvin jopa lämmittämättömissä akvaarioissa. Kardinaalikalan tunnistaa helposti violetin punertavasta viivasta joka hohtaa sen kyljessä aivan kuin neontetran sininen raita. Siksi sitä onkin kutsuttu nimellä "Köyhän miehen neonkala", koska se on myös halpa.

Kardinaalikala ei esitä suuria vaatimuksia veden laadun suhteen, se tuntuu pärjäävän kaikenlaisissa vesissä. Akvaariossa se viihtyy veden keski- ja pintakerroksissa, mutta oleilee välillä myös lähes pohjan tuntumassa. Se viihtyy vähintään 6 yksilön parvessa ja on vilkas ja rauhallinen kala, se ei häiritse muita kaloja.

Kardinaalikalan viljely on helppoa, tarvitaan vain pieni esim. 10 litran akvaario, joka on sisutettu tiheällä kasvillisuudella ja veden lämmöksi riittää 20-22ºC. Sitten vain valitaan sopiva, kuteva pariskunta ja siirretään se sinne. Aluksi koiras ajaa naaraan kasvitiheikköön, jossa kutu tapahtuu. Vanhemmat täytyy siirtää pois akvaariosta heti kudun jälkeen sillä ne syövät muuten mädin. Poikaset kuoriutuvat parin päivän kuluttua ja aluksi ruuan on oltava hyvin pienikokoista. Tehokkaalla ruokinnnalla poikaset saadaan kasvamaan hyvin nopeasti.

Takaisin