Erakkorapu

PÄIVITTÄINEN HOITO

- Vaihda vedet vesiastioihin
- Poista vanha ruoka ja laita uutta
- Tarkista kosteusprosentti, jos liian matala niin sumuttele suihkupullolla, mutta mieluummin mieti ongelmaan muita ratkaisuja
- Siivoa mahdollisesti ilmaantuneet ulosteet
- Tarkista, että terraariossa on kaikki kunnossa :)

KYLVETYS:

Rapuja on hyvä kylvettää noin kerran viikossa. Jos rapu kumminkin kylpee itse omissa vesikipoissaan niin silloin riittää, että esim. kerran kuussa kylvetät sen itse tai sitten et tee sitä ollenkaan. Kylpemiseen tarvitset kipon johon ravut mahtuvat kunnolla. Täyty se huoneenlämpöisellä vedellä (muista poistaa kloori vedenparannusaineella) puoleen väliin ravun isointa saksea. Käytä makeaa tai suolavettä. Aseta keskelle astiaa erakkorapusieni. Anna ravun kylpeä noin viisi minuuttia ja sen jälkeen nosta se pyyhkeen päälle tepastelemaan ja kuivumaan noin minuutiksi.

NAHANVAIHTO, ”MOULTING”:

Jotta rapu voi kasvaa sen täytyy luoda nahkansa. Nuoret ravut tekevät tämän useammin ja vanhemmat harvemmin. Tapahtuma kestää muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen. Ravun voi siirtää erilliseen terraarioon nahanvaihdon ajaksi tai antaa sen tehdä se normaalissa terraariossaan. Jos siirrät sen erilliseen terraarioon niin siinäkin täytyy olla valaistus, oikea ilmankosteus ja lämpötila sekä vesikupit. Valmistautuessaan nahanvaihtoon ravun väri muuttuu harmahtavaksi, se on passiivinen, syö ja juo enemmän ja se aloittaa kaivamisen hiekkaan. Kun rapu on aloittanut nahanluonnin et voi tehdä muuta kuin odotella :) Rapu syö vanhan nahkansa ja saa siitä hyvää ravintoa, jos se ei itse sitä syö niin sen voi tarjota muille lajitovereille. Alkuun rapu on ujo nahan pehmeyden takia. Tätä kestää yleensä noin kuukauden, mutta sen jälkeen se on kuin uusi rapu :)

Etusivulle